Det klagas på…

Det klagas på…

Internetversionen av dagstidningen Ultima Hora har, precis som många svenska tidningar, en sektion där man kan ladda upp en bild om man vill klaga på något som kan vara av allmänt intresse. På förstasidan ligger just nu en bild av några cyklister, ett tema som alltid verkar lika aktuellt.

En inte alltför ovanlig syn efter bergsvägarna

Foto: Ultima Hora

Tack vara sitt natursköna och kuperade landskap är Mallorca en populär destination för cykelturister. Tyvärr händer alltför många olyckor med cyklister inblandade. Bilisterna klagar över att cyklisterna lägger sig bredvid varandra och ”tar upp hela vägen”. Cyklisterna menar på att bilisterna borde ta mer hänsyn och minska hastigheten.

Som bilförare kan jag hålla med om att det ÄR irriterande att ha en klunga cyklister framför bilen, speciellt om de inte flyttar på sig när man vill köra om. Samtidigt är det farligt eftersom de knappt syns bakom bergskrönen. Men, jag förstår även cyklisterna. De har ju också rätt att vara ute på vägarna. Nu är det ju förbjudet att cykla på trottoarerna, så finns det ingen cykelbana är ju vägen det enda alternativet. Och det är ju så vackert uppe i bergen, så visst, jag förstår dem. Men, jag tror inte jag skulle våga mig ut efter bergsvägarna på cykel… Nej, inte jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.