Vacker utsikt från centralbelägen Palmarestaurang

Vacker utsikt från centralbelägen Palmarestaurang

För några veckor sedan skulle jag och en väninna ut och äta lunch tillsammans i Palma. Min väninna hade några dagar tidigare fått några kuponger från El Corte Inglés på Avenida Jaume III. På kupongerna erbjöd man kunderna att kostnadsfritt testa deras tapas tillsammans med vatten, läsk eller vin. Ingen av oss hade tidigare ätit i shoppingcentrets restaurang, så vi tänkte utnyttja erbjudandet och sedan köpa till något annat som såg smarrigt ut.

När vi kom in i restaurangen var det tre personer i restaurangen. Trots detta tog det lång tid innan någon kom och sa hej, och ännu längre innan någon frågade vad vi ville ha. Under tiden beundrade vi den vackra utsiken över Palma denna soliga dag. Det är intressant att se vad Palmaborna egentligen har på sina takterasser. Jo, minsann, här finns allt från vanligt bråte till torkande kläder, och som sagt, en otrolig utsikt över staden och havet.

 

Utsikten kan man inte klaga över… :)

Det blev inga glada miner när vi lämnade fram våra ”vi ska äta och dricka gratis-lappar”. Det var ju egentligen så att vi hade tänkt konsumera mer efteråt, men det kunde de ju inte kyparna veta innan. Detta gjorde nog att det tog extra lång tid att få in våra vattenflaskor (för varmt för vin denna dagen, bestämde vi). Sedan tog ännu längre tid att få in våra efterlängtade tapastallrikar. Totalt tog väntetiden runt 40 minuter, trots att restaurangen nästan var tom.

Tapas ja, det kan ju vara i princip vad som helst. Och på El Corte Inglés hade man denna dagen bestämt att det skulle vara en liten tallrik av gårdagens (eller fjolårets…) Paella. Torrt kallt ris serverades med svårtuggade calamarbitar. Corte Inglés i all ära, men redan efter första tuggan kände både jag och min väninna att det nog inte kommer att bli fler besök för att äta tapas på denna centralbelägna restaurang.

Efter ett riktigt dåligt bemötande och ett otrevligt smakprov av det som fanns på menyn, stängde vi igen plånboken innan vi ens hade öppnat den och tackade El Corte Inglés för en flaska gratisvatten var och den fantastiska utsikten. Jag är inte den som klagar i första tagen, men tack och hej, vi kommer inte tillbaka.

Kan tyckas vara lite knasigt att ge bort smakprov (som är till för att man ska vilja upprepa matupplevelsen) som gör att man inte vill testa fler av menyns rätter, någonsin…

Leave a Reply

Your email address will not be published.